Niklas Ekstedt lagar mat under vatten i Västervik

I en ny programserie lagar Niklas Ekstedt mat efter barns önskemål. Ingrid Jersblad och Svante Arkåsen från Västervik önskade sig en undervattensrestaurang.

Program. Niklas Ekstedt, Svante Arkåsen och Ingrid Jersblad spenderade onsdagsförmiddagen i Västerviks skärgård. Nätet som de vittjade innehöll förmodade sälskador och en aborre.

Program. Niklas Ekstedt, Svante Arkåsen och Ingrid Jersblad spenderade onsdagsförmiddagen i Västerviks skärgård. Nätet som de vittjade innehöll förmodade sälskador och en aborre.

Foto: Nils Gruvebäck

Matlagningsprogram2015-11-04 15:06

För Niklas Ekstedt är det två helt olika saker att laga mat med kända kockar runt om i världen och att laga med okända barn.

– Jag brinner för bägge men att få barn att bli intresserade av gastronomi är något jag tycker är viktigt då det finns en paradox när de gäller mat i Sverige. Intresset för mat ökar men det är färre än tidigare som söker sig till kockskolorna.

Att servera eller laga mat under vatten visade sig var lättare sagt än gjort. Ingrid Jersblad berättar att Svante Arkåsen idé inte gick att genomföra.

– Han (Niklas) har fått testa att sitta på stol under vattnet i badhuset men det verkade inte som att han tyckte att det var gott att äta där.

– Vi kom överens om att man nog ska laga mat på land, säger Svante Arkåsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om