Extra krydda på tillvaron

När man blir äldre kan det vara svårt att komma iväg till en restaurang. Raymond Hanna har sett till att restaurangen kommer till de boende på Tjustgården och i höst får initiativet en fortsättning.

Matglädje. Elva Andersson gillar initiativet och Raymond Hanna har också fått mersmak. Han fortsätter i höst.

Matglädje. Elva Andersson gillar initiativet och Raymond Hanna har också fått mersmak. Han fortsätter i höst.

Foto: Björn Wanhatalo

Mat2015-04-13 17:05

Raymond Hanna har många spett på grillen, om ni ursäktar liknelsen. Han tränar inför kock-OS, jobbar på Kalmar slotts restaurang och läser Gastronomiskt entreprenörskap utanför Växjö. Och på fritiden har han under våren lagat mat, helt ideellt, till pensionärerna på Tjustgården. De har fått bestämma meny, sedan har Raymond Hanna lagat till önskningarna på respektive avdelning. Sju avdelningar har det blivit, varje måndag och tisdag har han arbetat i köket.

– Det började som en idé jag fick under min dotters inskolning på dagis. Jag tänkte att det fanns mer att göra men maten, både för de yngre men framför allt för våra äldre, de som byggt Sverige, säger han.

Han menar att det är ett litet sätt att ge tillbaka.

Tisdagen blir sista dagen för Raymond Hannas sidoprojekt. Men det positiva mottagandet har gjort att han, och pensionärerna, fått mersmak och han kommer att fortsätta till hösten.

– Man kan göra så mycket utan att det ska behöva kosta pengar. Jag lägger ner lite tid istället, säger han.

Under måndagen bjöds det på karamelliserad fläskfilé, potatisstomp, rostad vitlökspuré och vitpepparsky.

Gert Olsson bor på Tjustgården och är förtjust.

– Det är ju kanon det här. Det är roligt när det kommer ett proffs, säger han.

Han hoppas på rotmos med fläsklägg nästa gång.

Elva Andersson tycker om all mat.

– Men får jag önska vill jag ha öländska kroppkakor, det är riktigt gott, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om