Lyxlax

Katarina Power i Västervik lagar lax efter eget recept, med vitlök, salladskrydda och mycket dill.

Foto: Katarina Power

Mat & dryck2009-10-01 13:53

Ingredienser:

4 laxskivor, tjocka från filén

1 pkt frusen dill

4 vitlöksklyftor eller mer efter smak, pressade

1 tsk Italiensk salladskrydda

saft av 1/2 - 1 citron

1 1/2 - 2 dl solrosolja

1 buljongtärning, fisk, smält i lite av oljan

Till panering:

1 ägg

ströbröd

Till stekning:

Olivolja 

Salt, 1 tsk

Vispgrädde

Överbliven marinad

Till garnering:

dillkvistar, citronskivor, salladsbädd.

Gör så här:

Blanda alla övriga ingredienser tillsammans med den pressade vitlöken, rör om och lägg laxbitarna i marinaden. Låt ligga, gärna över natt.

Vispa ägget och doppa laxbitarna i det uppvispade ägget. Rulla dem sedan i ströbrödet.

Sätt under tiden på stekpannan på högsta värme och häll i olivoljan. Rör i saltet. När detta blir varmt, lägg i fisken och låt den hastigt brynas på båda sidor. Dra ner värmen och låt fisken puttra ett par-tre minuter i grädden och resten av marinaden. Ät och njut.

/Katarina Power

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!