Ingredienser:
4 laxskivor, tjocka från filén
1 pkt frusen dill
4 vitlöksklyftor eller mer efter smak, pressade
1 tsk Italiensk salladskrydda
saft av 1/2 - 1 citron
1 1/2 - 2 dl solrosolja
1 buljongtärning, fisk, smält i lite av oljan
Till panering:
1 ägg
ströbröd
Till stekning:
Olivolja
Salt, 1 tsk
Vispgrädde
Överbliven marinad
Till garnering:
dillkvistar, citronskivor, salladsbädd.
Gör så här:
Blanda alla övriga ingredienser tillsammans med den pressade vitlöken, rör om och lägg laxbitarna i marinaden. Låt ligga, gärna över natt.
Vispa ägget och doppa laxbitarna i det uppvispade ägget. Rulla dem sedan i ströbrödet.
Sätt under tiden på stekpannan på högsta värme och häll i olivoljan. Rör i saltet. När detta blir varmt, lägg i fisken och låt den hastigt brynas på båda sidor. Dra ner värmen och låt fisken puttra ett par-tre minuter i grädden och resten av marinaden. Ät och njut.
/Katarina Power