Hembakta kakor för sommaren

Foto: pressbild

Mat & dryck2009-07-30 12:12

Sommar i trädgården betyder fika med hembakt för många av oss. En av dessa är Birgitta Trägård på Donsö som samlat sina bästa bakverksrecept i den här boken.


Hennes utgångspunkt är att recepten ska vara ganska enkla och inte innehålla allt för stora mängder socker och smör.

En bra utgångspunkt.

Flera av recepten är sådana jag känner igen, andra är nya.

Prova till exempel den superenkla äppelkakan med havregryn, Rutekakan eller den kryddiga sockerkakan med namnet Annas bruna kaka. Själv fastnar jag först för Axelinas havrekakor. Mitt nästa bak blir kanelskorporna.

Annika Broman har fotograferat och bidrar i hög grad till smakupplevelsen och lusten att baka.

Annas bruna kaka

2 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk kanel
1 tsk nejlikor
2 tsk bakpulver
75 gr smält margarin
1,5 dl mjölk
Blanda samman alla ingredienser, häll i en smord och bröad sockerkaksform och
grädda i 40-50 minuter i 175 grader.

Ny bok

Birgitta Trägård och Annika Broman
Skärgårdsdrömmar och trädgårdskakor
Isaberg förlag

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!