Vi fick låna ett av recepten:
Rysk yoghurtsoppa
4 portioner
1-2 rödlökar
3-4 vitlöksklyftor
1 gurka
6-7 kokta potatisar
2-3 morötter
2 dl färska ärter
175 g tunt skivad salamikorv
ev. rester av kokt kött (kyckling, nötkött, lamm) i små bitar
1 knippa dill
1 knippa gräslök
1 knippa rädisor
2 hårdkokta ägg
1 1/2 liter naturell yoghurt
Skala och hacka lök och vitlök fint. Tärna gurkan och skala och skär potatisen i ganska stora tärningar. Skala morötterna, skör igenom dem på längden och skiva tunt i halvmånar. Häll grönsakerna i en stor skål. Strimla salamikorven och ev. rester av kött och blanda i tillsammans med hackad dill, gräslök och rädisor.
Häll på yoghurt, vänd försiktigt ihop yoghurten med grönsaker och korv. Ställ kallt och låt stå och dra 2-3 timmar. Den rökta korven ger god smak.
Servera gärna med några isbitar i soppan.
/TTSpektra