Lättlagade rätter ur barnens perspektiv samsas med små enkla tips om hur man kan förvandla vardagsmiddagen till en fest.
Vi fick låna ett recept ur boken:
Daimtårta
Cirka 8 bitar
"Vinnande recept från Pixy, 7 år, familjen Öhgren, Bromma."
2 ägg
2 dl socker
2 dl malda hasselnötter
1 dl mjöl
1 tsk bakpulver
smör och ströbröd till formen
3 dl vispgrädde
3 msk O'boy-pulver
2 dubbeldaim
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner hasselnötterna (som malts i mandelkvarn). Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vänd ned i nötsmeten. Häll upp i en smord och bröad form.
Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Vispa grädden med O'boy-pulver och vänd ned lite daim som hackats i små bitar. Spara lite hack att dekorera med.
Låt hasselnötsbottnen svalna och bre daimgrädden över. (Man kan göra bottnen i förväg och lägga ihop tårtan vid ett senare tillfälle.)
Sikta kakao över tårtan, dekorera gärna med hallon och lite daimhack.
/TTSpektra