Avsluta julen med annorlunda Jansson
Portionsjansson. Janssons frestelse på nytt sätt. Foto: Dan Strandqvist
Foto:
Recept
RotsaksfrestelseFör 4 personer
500 g mjölig potatis
1 morot
1 bit kålrot
1 bit rotselleri
1 rödlök
salt
Till lagen:3 msk hackad gräslök
4 msk rökt kaviar
100-150 g ansjovisfiléer med spad
5 dl mager grädde
2 msk ströbröd
smör
Skala potatis och rotsaker. Strimla, gärna på maskin, men ta varje rotsak för sig. Strimlor av kålrot och rotselleri bör förkokas några minuter i lättsaltat vatten. Hacka rödlöken och blanda rotsaksstrimlor och lök i en rymlig bunke. Det är viktigt att allt blandas väl. Lägg därefter över blandningen i smörad, ugnsfast form.Blanda hackad gräslök med kaviar, ansjovisfiléer med spad i matberedaren. Kör allt till slät vätska. Blanda med grädde.Slå gräddblandningen över rotsakerna och avsluta med lite ströbröd och en liten smörklick. Grädda rotsaksfrestelsen 35-40 minuter i 200 graders ugn. Serveras varm eller kall på julbordet.
500 g mjölig potatis
1 morot
1 bit kålrot
1 bit rotselleri
1 rödlök
salt
Till lagen:3 msk hackad gräslök
4 msk rökt kaviar
100-150 g ansjovisfiléer med spad
5 dl mager grädde
2 msk ströbröd
smör
Skala potatis och rotsaker. Strimla, gärna på maskin, men ta varje rotsak för sig. Strimlor av kålrot och rotselleri bör förkokas några minuter i lättsaltat vatten. Hacka rödlöken och blanda rotsaksstrimlor och lök i en rymlig bunke. Det är viktigt att allt blandas väl. Lägg därefter över blandningen i smörad, ugnsfast form.Blanda hackad gräslök med kaviar, ansjovisfiléer med spad i matberedaren. Kör allt till slät vätska. Blanda med grädde.Slå gräddblandningen över rotsakerna och avsluta med lite ströbröd och en liten smörklick. Grädda rotsaksfrestelsen 35-40 minuter i 200 graders ugn. Serveras varm eller kall på julbordet.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!