I mitten av september försvann 27 avelsfår från hans hagar i Loftahammarstrakten. Ägaren Kjell Gudmundsson utlyste en hittelön på 50 000 kronor till den som kunde hjälpa honom att hitta fåren.
Men något genombrott i polisens utredning har inte skett.
– Utredningen fortgår, men vi har inte fått in så mycket nytt. Vi har inte fått fast någon gärningsmän, men det finns några uppslag kvar som vi måste kontrollera, säger Ulf Gollungberg, polis i Västervik.
Kjell Gudmundsson själv är besviken över vad han anser är bristande engagemang från polisen. Under onsdagen upptäckte han att en fårhage blivit utsatt för skadegörelse, då någon klippt sönder stängsel. Han ringde genast till polisen för att informera om detta, men fick till svar att utredaren inte var på plats. Någon annan på polisen fick han inte prata med.
– Om jag skulle upprätta en anmälan så skulle jag behöva vänta i en kö, och det var 200 personer före mig i kön. Jag har inte den tiden.
För Kjell Gudmundsson personligen innebär fårstölden stora ekonomiska förluster, och han känner sig frustrerad och uppgiven.
Lisa Koblanck, polis i Västervik, förklarar att det inte finns någon lokal mottagningsorganisation om inte den utredare man söker finns på plats. De långa väntetiderna till PKC, polisens nationella kontaktcenter, är ett problem som finns såväl här i regionen som nationellt. Vad gäller prioriteringsordningen för brott är mängdbrott, som skadegörelse och stölder, längre ner på listan än brott där personer är häktade eller anhållna, samt brott i nära relationer eller där de inblandade är under 18 år.