Restaurangen får en nystart – så ser planerna ut

Restaurang Sandbyhof i Loftahammar öppnar för matgäster igen den 1 april, efter att ha varit stängd sedan årsskiftet 2019–2020.

Fredrik Haglind ligger i startgroparna för att dra i gång restaurang Sandbyhof i Loftahammar.

Fredrik Haglind ligger i startgroparna för att dra i gång restaurang Sandbyhof i Loftahammar.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Loftahammar2021-03-03 15:00

Det är Fredrik Haglind som kommer att driva restaurangen. Han tänker inte göra några större förändringar med lokalerna, eftersom de är ganska nyrenoverade. Namnet Sandbyhof har han också valt att ha kvar.

– Det är ett bra namn, och det har gott renommé, så då är det dumt att byta, tycker han.

Däremot blir menyn annorlunda mot tidigare.

– Det blir ingen dagens lunch, utan fokus kommer att ligga på pizza och hamburgare och musslor i olika varianter, plus två sallader. Det är planen. Sedan får vi se, säger han.

Sandbyhof ska hålla öppet halva året och stängt halva.

– Jag ser ingen ekonomi i att hålla det snurrande året runt. Tättö kör året runt och då är det bättre att han får göra det, så att man inte snor kunder från varandra, säger Fredrik Haglind.

På sommaren finns det däremot så mycket folk att det räcker åt flera restauranger. Sedan är det ju ett annorlunda läge just nu, på grund av coronapandemin.

– Det är tråkigt givetvis. Sedan visste jag ju om det, men jag trodde att det skulle släppa tidigare, säger Fredrik Haglind.

Som det ser ut nu, vet han inte riktigt vad han kan göra i sommar, men om det går, vill han gärna ha en trubadur som spelar några gånger på Sandbyhof, när det är som mest folk på orten.

Restaurangen har plats för 40 gäster inne och 40 ute, ett normalt år, när det inte råder några coronarestriktioner.

Fredriks bror, Alexander Haglind, ska driva Bosses glassbar i Loftahammar, plus en även i Västervik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!