Nystart för restaurangen

Till påsk är de nya krögarnas ambition att restaurangen vid Loftahammars golfbana ska kunna slå upp portarna för gäster.

Ut på runda. Första rundan för i år för vännerna Birgitta Lindell och Birgitta Wingerstad. Golfbanan säsongsöppnade på fredagen.

Ut på runda. Första rundan för i år för vännerna Birgitta Lindell och Birgitta Wingerstad. Golfbanan säsongsöppnade på fredagen.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Loftahammar2017-03-25 08:00

Det blir samboparet Martin Regnell och Elisabet Johansson från Högsby gård, Helgenäs, som tar över restaurangen.

Elisabet har tidigare bland annat jobbat med radio och startade Radio Wix i Västervik. Hon är även väktare.

Men nu kommer hon att vara tjänstledig från allt annat för att satsa på restaurangen i Loftahammar.

Martin är ambulanssjuksköterska på heltid. Han har få, men långa, arbetspass och får då en del fritid som han kan spendera på restaurangen. Längre tillbaka har han varit kock och servitör på Tindered.

Elisabet är ny i restaurangbranschen. Något som var avgörande för att hon skulle ge sig in i denna satsning var att de bara tecknar kontrakt om att hyra restaurangen ett år i taget. Då hinner de känna sig för och se om det fungerar.

– Jag har alltid älskat mat och bak. Det här är något som många har tyckt att jag ska göra länge, men jag har inte vågat.

Hon tänker satsa på råvaror från lokala producenter och en del, men inte allt, ekologiskt.

– Allt kommer att vara hembakat och hemlagat.

Paret Regnell/Johansson har valt att kalla sin restaurang för "Café Albatross". Namnet syftar dels på att det är ett rikt fågelliv i trakten, även om just albatrossen lyser med sin frånvaro, och dels på närheten till golfbanan: albatross är också en golfterm.

Det kommer inte att finnas dagens rätt eller à la carte, men vissa varma rätter, till exempel paj.

Målgruppen är inte bara golfspelare, men just för den sistnämnda gruppen är det viktigt att det finns mat som går snabbt att få på bordet, om de ska spela vidare efteråt.

Ambitionen är att öppna på helgerna i mitten på april och sedan varje dag från mitten på juni. Sex säsongsanställda är redan klara, men det behövs ytterligare två till serveringen och för detta måste de ha fyllt 20 år.

På sikt är tanken att parets döttrar, Tove och Isabelle Regnell, 15 och 11 år, ska bli en del av verksamheten och kunna sommarjobba där.

Visionen är att ha lite vinteröppet också, med frukost och fika på förmiddagarna, men där är inget klart.

Såhär långt känns allt bra, tycker Elisabet.

– Alla är så positiva.

De har även bra kontakt med de tidigare krögarna, Sven och Elisabet Tholén samt Patrik Svensson och Karin Sleman.

– De är så vänliga och vill hjälpa till. Man kan ringa och rådfråga om saker, säger Martin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om