Utsläpp av farligt ämne öster om Loftahammar

SOS alarm meddelar att det inkommit ett larm om farligt utsläpp i Lerglo, öster om Loftahammar.

Loftahammar2024-07-09 11:29

Larmet inkom 11:19 och handlar om att antingen olja eller annat drivmedel tagit sig ut i naturen.

Uppdatering 11:40

Enligt SOS-larmoperatör rör det sig om en lastbil som kört in i någonting, varpå lastbilens tank slitits upp. Detta leder till att drivmedel läcker ut i området. Räddningstjänsten befinner sig på plats och arbetar med att få ordning på olyckan. 

Det är i nuläget oklart hur många liter drivmedel som kan läckt ut, liksom hur länge saneringsarbetet kommer pågå.

Det fann inga uppgifter om att chauffören ska skadats i och med lastbilens krock.

Uppdatering 12:00

Räddningstjänstens ledningsoperatör berättar att det fortfarande inte finns uppgifter över hur mycket drivmedel det handlar om. Men de säger att det troligen rör sig om en större mängd sett till att det är en tank tillhörande en lastbil. 

Det är okänt vad för underlag drivmedlet läckt ut på. Är det ett hårdare underlag, såsom asfalt, går saneringen fortare men om det rör sig om ett mjukare underlag kan det bli aktuellt att börja gräva på platsen. Det är fortsatt oklart hur länge arbetet kommer pågå.

Uppdatering 14:00

Det rör sig om en stor mängd diesel som läckt ur lastbilen, enligt räddningstjänstens ledningsoperatör. Exakt hur mycket som läckt ur är oklart men dieseln ska ha tagit sig in på mjukare underlag, vilket gör att man behöver gräva upp underlaget för att sanera ordentligt. 

Texten kan komma att uppdateras

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!