Kassörskor prisade för sitt jobb

Att se kunden, småprata med alla och vara positiv. Det är Gerda Karlssons och Maria Jonssons filosofi för att göra ett bra jobb i kassan.

Maria Jonsson och Gerda Karlsson i samspråk med kunden Kjell Lindvall från Loftahammar.

Maria Jonsson och Gerda Karlsson i samspråk med kunden Kjell Lindvall från Loftahammar.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Loftahammar2019-11-04 20:00

Priset "För Loftahammar i Tjust", som delas ut på Loftahammarsutställningen, gick i år till två personer: Gerda Karlsson och Maria Jonsson på Ica Nära Kusten i Loftahammar.

De fick priset för att de verkligen har "den rätta Loftahammarsandan", är "trevliga och tillmötesgående" samt "hjälpsamma mot såväl gammal som ung".

När de väl hämtat sig från chocken, blev glädjen det bestående minnet av utmärkelsen.

– Det känns väldigt roligt, säger de.

Innan de fick priset, visste de bara att de var nominerade. Det är ortsborna som kommer med förslag och intresseföreningen som utser pristagare. Vilka det blir, tillkännages först i samband med själva prisutdelningen.

Gerda och Maria har ett utåtriktat jobb och sitter båda mycket i kassan. Det är viktigt för dem att försöka se alla kunder och gärna småprata lite med var och en i en positiv anda.

– Bara att vara glad, gör mycket. Jag tror att det blir roligare för folk att handla då, säger Gerda.

Hon är uppväxt på Stora Askö och fick sommarjobb på Ica i Loftahammar direkt efter gymnasiet. Sedan har hon blivit kvar.

Maria kommer från Västervik och har jobbat i butiken sedan 1997. Hon bodde i Aleglo i 20 år, men flyttade tillbaka till Västervik 2008 och har sedan dess pendlat till jobbet i Loftahammar. Ibland blir hon trött på pendlingen. Samtidigt trivs hon med sitt jobb och att hon har många olika slags arbetsuppgifter. Hon värdesätter att det är en liten arbetsplats.

– Det är socialt. Man känner alla.

Gerda Karlsson och Maria Jonsson tar lite förmiddagskaffe med pepparkakor.
Gerda Karlsson och Maria Jonsson tar lite förmiddagskaffe med pepparkakor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!