Elin Svahn Svensson är Västerviksbon som tidigare jobbade i livsmedelsbutik. För tolv år sedan träffade hon kärleken och hamnade i Loftahammar.
– Här hittade jag hem, säger Elin Svahn Svensson som numera bor på gården Gärdet utanför Loftahammar tillsammans med maken Markus, tre barn och tre katter.
När familjen flyttade hit var det bara gräsmatta kring husen. Men numera frodas odlingarna, både vid bostadshuset och nere på fälten kring huset. Här odlar Elin allt från morötter och majs till sötpotatis och meloner.
Och i en uthuslänga har Elin byggt upp en liten gårdsbutik som hon precis har slagit upp portarna till. Det är första säsongen för satsningen.
Odling är ett ganska nyväckt intresse. Elin började odla för sex år sedan.
– Innan dess hade jag knappt satt ett enda frö.
Hon har lärt sig genom att testa sig fram och det är först det senaste året som hon har suttit i skolbänken för att lära sig mer.
– Det var min svägerska som tipsade om utbildningen Småskalig livsmedelsproduktion i Gamleby. Det lät kul så jag lämnade in en sen ansökan och veckan efter hörde de av sig och berättade att jag hade fått en plats. Det bara blev så...
– Utbildningen är som gjord för mig. Den är verkligen skräddarsydd om man vill öppna en sån här typ av verksamhet.
Elin Svahn Svensson har ännu inte startat företag men smygstartade verksamheten den här säsongen parallellt med utbildningen.
– Men planen är att starta eget. Det är det här jag brinner för. Jag har hittat min grej och blir glad när jag går till jobbet.
Hon berättar att hon odlar giftfritt och enligt ekologiska principer.
Elin använder gräsklipp, nässelvatten, får hästgödsel från grannen och vattnar med vatten från den egna dammen.
Elin Svahn Svensson hoppas kunna försörja sig på odlingen så småningom.
– Det här är första året som jag har öppet och den här sommaren har jag testat vad som funkar. Det jag har märkt är att många verkligen uppskattar närodlat.
Hon berättar om intensiva sommarveckor med besökare i alla åldrar.
– Många barnfamiljer har kommit hit och deras barn har lekt med min fyraåring. Adrian har tyckt att det varit jätteroligt med nya kompisar varje dag. Och många pensionärer har också hittat hit och de har berättat att de brukade handla i små gårdsbodar när de var små.
Elin har stora visioner. Hon skulle vilja starta kafé på gården och om hon fick drömma skulle hon skaffa grisar, får, ankor, höns och en hund. Men så kommer det nog inte att bli, lägger hon till.
– Men min man är uppvuxen på gård. Han vet hur mycket jobb det är.
Men höns blir det i alla fall. Näst på tur står att fixa till det gamla hönshuset som ligger bredvid gårdsbutiken.
– Planen är att bygga ett jättestort inhägnat område så att de får mycket plats och ett bra liv.
Vilka råd skulle du vilja ge till andra som skulle vilja göra något liknande?
– Det innebär jättemycket jobb. Vissa dagar har jag jobbat 18 timmar den här sommaren, säger Elin Svahn Svensson och tillägger att arbetsdagarnas längd också beror på att hon gått i skolan alla veckor utom tre i sommar.
Hon berättar om syltkokning nattetid och bara tre lediga dagar på hela sommaren.
– Alla som startar upp någonting vet att det är mycket i början, men i framtiden hoppas jag kunna anställa någon, säger hon och fortsätter efter en stund.
– Samtidigt känns det inte riktigt som att jag går till jobbet. Det är det här jag vill göra.