De utökar verksamheten

Wadstens kött & chark i Loftahammar har utökat personalstyrkan och växer inuti lokalerna. Butiksdelen behövs då som produktionsyta.

Delägare. Andreas Wadsten äger företaget, tillsammans med sin pappa Tommy.

Delägare. Andreas Wadsten äger företaget, tillsammans med sin pappa Tommy.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Loftahammar2016-04-15 10:50

Andreas Wadsten äger företaget, ihop med sin pappa Tommy, men har mer och mer övertagit rollen som ansikte utåt och ensam ansvarig för verksamheten.

– Vi är inne i en generationsväxling.

Personalstyrkan håller på att utökas också. Nyligen anställdes en person som ska jobba specifikt med marknad och sälj, Mikael Bonnevier.

Dessutom pågår rekrytering av ytterligare en person till produktionen, så nu är det snart sju personer som jobbar i företaget.

Tidigare har extrapersonal anställts på timmar, för att klara det växande personalbehovet, men nu har det alltså blivit nyanställningar.

Det ser positivt ut för företaget, som växer i befintliga lokaler i Loftahammar. Produkterna distribueras till en rad olika återförsäljare.

– Vi behöver ha butikslokalerna för tillverkningen, säger Andreas Wadsten.

Flera av dem som säljer Wadstens produkter återfinns i Östergötland, men det finns också återförsäljare i Loftahammar, Edsbruk, Gamleby och Västervik.

Företaget Wadstens kött & chark grundades 2007. De första åren höll de till på Smultronboda, utanför Edsbruk, men med tiden växte verksamheten och krävde större lokaler.

Ägarna till Wadstens flyttade 2010 sin tillverkning till Loftahammar, där de alltså fortfarande finns. Lokalerna inrymde tidigare Conrads Chark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om