Anrikt bageri ska säljas: "Lite vemodigt"

Roger och Katarina Andersson tog över Stures bageri i Loftahammar 1992. Nu väntar nästa kapitel i livet när de lägger ut bageriet till försäljning.

Bageriet har funnits i Loftahammar i snart 100 år. Roger och Katarina tog över efter Rogers föräldrar som köpte bageriet 1959. Bilden är från förra sommaren när kafébiträdena Emelie Nord och Marianne Synnerstad jobbade på Stures bageri.

Bageriet har funnits i Loftahammar i snart 100 år. Roger och Katarina tog över efter Rogers föräldrar som köpte bageriet 1959. Bilden är från förra sommaren när kafébiträdena Emelie Nord och Marianne Synnerstad jobbade på Stures bageri.

Foto: Lotta Gometz

Loftahammar2021-11-12 06:00

Paret tog över bageriet efter Rogers föräldrar för snart 30 år sedan och verksamheten har utvecklats mycket sedan dess. Idag finns där ett av kommunens fåtal bagerier, samt café, restaurang och bed & breakfast. 

Roger har tidigare även arbetat som platschef vid räddningstationen i Loftahammar, vilket var ett uppdrag som han avslutade tidigare i år.

Att Roger och hans fru Katarina nu söker nya ägare till bageriet beror dels på att paret under lång ägt stället, men även att Roger börjar närma sig pensionen och att det inte finns något generationsbyte.

– Det känns såklart lite vemodigt att stänga, men vi kan samtidigt inte hålla på hur länge som helst. Jag har knappast inte varit ledig en hel sommar i hela mitt liv och ser fram emot pensionen, säger Roger.

– Vi har haft bättre omsättning det senaste två åren i och med pandemin. Det tack vare att människor stannat hemma och spenderat mer tid i sina sommarstugor, säger Roger. 

Beslutet att sälja vidare bageriet är inget förhastat beslut. Roger förtydligar att paret inte vill sälja det till första bästa, utan att de hellre väntar på den rätte köparen, även om det tar tid.

– Ingenting är akut, däremot måste man börja någonstans. Vi är beredda på att driva det vidare och räknar med att jobba några år till, säger Roger.

Roger och Katarina driver bageriet halvårsvis och håller just nu stängt. De planerar att öppna bageriet för säsongen igen framåt påsk. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!