Boken väcker fascination och äckel

Foto:

Kokbok2015-11-27 16:39

Vän av läcker mat; om jag säger ”Färserat vitkålshuvud”, ”Pannkakstårta med fiskfyllning” eller ”Gröna buljongen” vad säger du då? Får inte dessa maträtter det att vattnas i munnen på dig? Inte? Det är lugnt, bara titlarna på dessa maträtter väcker inget större intresse hos mig heller.

Den semianonyma familjen Bruun (Jonas Alvunger, Elin Berg och Petter Inedahl) började 2010 publicera en vanlig nätblogg (www.denbrunamaten.se) där diverse matkåserier varvades med (rikligt illustrerad) provlagning av dessa recept som under 70-talet återfanns på de, numera legendariska, receptkorten från diverse provkök och tidskrifter.

Bloggen hade från början med en handfull följare men ryktet spred sig snabbt via sociala medier, trevliga och djuplodande artiklar i Aftonbladet Mat & Vin samt prime time i P4 Extra och till slut fick bokförlaget Galago upp ögonen för den. Resultatet blev receptsamlingsboken ”Den bruna maten – sanningen om 70-talets kokkonst”.

Känner du någon som redan har ett myller av kokböcker, älskar att laga mat och gärna är i åldern 30-50 år så är den här boken ett måste. Om sedan vederbörandes ansikte förvrids i äckel och avsky inför recepten så må det vara hänt; ingen vid sina sinnes fulla bruk kan le inför tanken på ”Skinkägg i gelé”...

Boken

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om