Lisa Garting och hennes kollegor åker runt i landet pratar med ungdomar om klimatkänslor. De leder klimatkänslogrupper för 12 till 25-åringar, föreläser och ordnar workshops på platser där ungdomar finns. De besöker skolor, föreningar och fritidsgårdar.
– Vi bjuder in alla 12 till 25-åringar till klimatkänslogrupperna. Och eftersom vi även ordnar digitala träffar har alla möjlighet att vara med, säger Lisa Garting som leder Terra-pi, ett klimatprojekt finansierat av Allmänna arvsfonden.
Gruppdeltagarna pratar inte bara om klimatångest under träffarna.
– Klimatångest är ett begrepp som många känner till, men man kan faktiskt känna en mängd olika känslor när man tänker på klimatet, som oro, ilska, besvikelse och rädsla. Därför har vi valt att prata om klimatkänslor istället för klimatångest, så att alla känner att de kan vara med.
Det kan vara lätt att trycka bort de jobbiga känslorna om klimatet och bli passiv, berättar Lisa.
– Och i ett längre perspektiv kan det leda till att vi får passiva samhällsmedborgare istället för aktiva, och det vill vi inte ha.
Därför får deltagarna också göra saker tillsammans för en hållbarare värld, något som också sägs hjälpa mot negativa klimatkänslor, berättar hon.
Lisa Garting söker dessutom efter vuxna som vill utbilda sig och leda klimatkänslogrupper.
– Målet är att skapa ett nätverk med gruppledare för då blir det lättare att starta upp klimatkänslogrupper och fortsätta göra det även när projektet är slut.