Så blir vädret de kommande dagarna

Efter en ovanligt kall period för årstiden är nu värmen på väg tillbaka. Solen kommer dock att få ge vika för mer mulet väder framåt helgen.

14 maj 2019 13:00

April bjöd på en sprakande försmak av vår, men när väl maj inföll försvann också värmen. Nu är den dock sakta på väg tillbaka och veckan ser ut att bjuda på framförallt varmare väder.

– Det blir en del sol och det blir växlande molnighet fram till och med torsdag, det kommer att vara lite som det är nu; sol med lite lättare slöjmoln på dagen och sen på eftermiddagen dyker det upp lite mer stackmoln, säger Jon Jörpeland, meteorolog vid SMHI.

Temperaturen dagtid förväntas klättra upp till runt 15 grader och på sina håll kan den stiga ytterligare. Dock med undantag från kusten där temperaturen väntas bli något lägre.

– I Västervik blir det lite lägre temperatur och det når kanske inte riktigt upp till 15 grader, men mer rör sig om temperaturer som är mer normala för maj, säger Jon Jörpeland.

Nattetid förväntas temperaturen sjunka till några grader över noll, det finns även viss risk för minusgrader inåt landet.

Framåt helgen ändras väderleken.

– Då får vi in lite skurar söderifrån som kommer att röra sig norrut under natten mot lördag och senare fortsätta under själva lördagen och söndagen, då är det i form av skurar så det kommer att kunna vara rätt varierat med nederbörd.

Det rör sig inte om något nederbördsområde utan snarare om mer kortvarigt regn.

– Det kan ge ett par millimeter, men ser i dagsläget inte ut att kunna bli några riktiga skurar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Cissi Säfström

Ämnen du kan följa