132 personer fast för fortkörning

Polisen genomförde en nationell trafikvecka under förra veckan. Lokalpolisområde Västervik deltog i veckan vars fokus låg på att kontrollera hastighet.

Polisen har genomfört hastighetskontroller i lokalpolisområdet i samband med nationella trafikveckan.

Polisen har genomfört hastighetskontroller i lokalpolisområdet i samband med nationella trafikveckan.

Foto: Liselotte S Johansson/arkiv

Kalmar län2019-09-24 20:00

I lokalpolisområde Västervik ingår Västervik, Vimmerby, Hultsfred, Oskarshamn, Högsby och Mönsterås. Under veckan har poliser varit ute och mätt hastigheter på vägar runtom i dessa kommuner. I ett utskick från polisen meddelar Fredrik Westerholm att cirka 132 personer blivit rapporterade för hastighetsöverträdelser i området. 

– Allt från 6 km/h för fort upp till hastighetsöverträdelser där det blivit körkortsomhändertaganden, skriver Fredrik Westerholm.

I Hultsfreds och Vimmerbys kommuner har 14 hastighetsöverträdelser rapporterats. Två av dessa har resulterat i körkortsomhändertagande. Två personer blev tagna för drograttfylleri och ytterligare en för grov olovlig körning. 

– Vi har stått runt om i kommunerna där vi fått önskemål från medborgare och där vi vet att olycksrisken är stor. Vi har fått mycket andra prioriterade ärenden i veckan, så vi har inte kunnat stå i den utsträckningen som vi hade önskat. Men vi försöker när vi har tid och möjlighet att stå och kontrollera vägarna, säger Gabriella Bodger, gruppchef för polisen i Hultsfred och Vimmerby. 

– Vi märker när vi är ute och mäter med laser att många bilister varnar varandra. Man ska tänka på att när man är ute i trafiken att man då också varnar andra som kanske kör rattfulla, med droger eller med stöldgods. Man kanske tänker att man gör en tjänst till medtrafikanter, men man ska vara medveten om att risken finns att man också varnar de som inte ska vara i trafiken, säger Gabriella Bodger. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!