Mötet inleds av Albin Jansson och innehåller också en visning av filmen "Made in Dagenham" från 2010. Den handlar om en strejk bland kvinnliga anställda på Ford 1968, en strejk som skedde för att få högre löner för kvinnor. Kampen var framgångsrik och bidrog till Storbritanniens nya lag 1970 om jämställda löner.
Filmen togs emot väl av både kritiker och publik. Ledmotivet sjöngs av Sandie Shaw, som själv varit anställd på Ford i Dagenham.
Kampen för jämställda löner är en av de viktigaste frågorna i dag menar Sara Rais och Albin Jansson i Socialisterna.
– Skillnaderna är fortfarande stora. För att kvinnor och män ska vara jämställda krävs att de har lika lön.
Kvinnor har bara 85 procent av männens lön, enligt LO:s statistik för 2013.
– Ett annat problem är att deltidsanställningar och otrygga anställningsformer ökar, säger Sara. När offentliga sektorn skär ner blir det också kvinnorna som i ökad utsträckning får ta hand om barn och gamla.
Sara och Albin är unga, 27 och 22 år gamla.
– Generationerna före oss har fått det bättre än sina föräldrar, men nu får vi det sämre. Många unga är arbetslösa idag, då orkar man kanske bara leta efter ett jobb till sig själv, inte slåss för bättre kollektiva villkor. Men kämpar man för något, då går det att förändra, det visar historien, säger Albin.
Båda två tycker att kvinnodagen fortfarande är viktig, som en symbol för jämställdhetsarbetet.
Ett annat arrangemang som hålls är kvinnojouren Vändela som ordnar en utställning på Wimmerströmska gården i Västervik. Utställningen handlar om kvinnojourens arbete på temat "Västervik fritt från mäns våld mot kvinnor".