Tillsammans med öborna från Öland och Gotland är smålänningarna mest intresserade av musik, litteratur och resor, tätt följt av film, tv och mat. På liknande sätt ser det ut i stora delar av landet. Det visar en undersökning som TNS Sifo gjort på uppdrag av flera stora tidsskriftsförlag och en leverantör.
Men på några punkter skiljer vi ut oss. Det är när det handlar om ishockey, nya bilar och motorsport. Här ligger intresset högt över rikssnittet för de områdena.
Vad beror det på?
Just nu är intresset för hockey stort i Västervik, vilket nog får anses ha med VIK:s framgångar att göra. Men två lag i högsta serien, HV71 och Växjö Lakers, anses vara orsaken till att vi intresserar oss extra mycket för hockey i Småland.
När det kommer till nya bilar och motorsport ligger intresset fem procent högre än i övriga landet. Elva procent uppger i undersökningen att de är intresserade av motorsport medan riket ligger på sex procent.
Rabiat Motor i Västervik är en klubb för motorintresserade. De har cirka 50 medlemmar i dag, men det skiftar. Under sommarmånaderna ökar antalet medlemmar.
David Pettersson, ordförande i föreningen och Henrik Ryberg, medlem och racingförare, vet inte varifrån det stora motorintresset kommer, men kan gissa.
– Det finns nog flera orsaker. En av dem är nog att Anderstorp hade en bana där man körde Formel 1 på 70-talet, säger Henrik Ryberg. Han kör själv bilracing, en gren som kallas Time Attack. Han bygger just nu klart sin nya tävlingsbil, en BMW med nära 800 hästkrafter.
– Annars upplever jag att intresset är störst i gnällbältet, säger Henrik Ryberg.
Båda enas om att intresset för Speedway är stort i Småland. Här finnsr fyra lag som är i eller varit i högsta serien och det är nog det som drar upp siffrorna mest.
Men folkrace och bilsport hör nog också landsbygden till.
– Framför allt finns det plats. Är du intresserad av motorsport i Stockholm måste du hyra ett garage för 5 000 kronor i månaden. Här är det många som ha tillgång till en tom lada där man kan ha tre folkracebilar, säger David Pettersson.
De riktigt intresserade är inte platsbundna.
– Det mesta av intresset finns på nätet numera. Det finns massor av forum där man kan diskutera, säger David Pettersson.
Ett område till sticker ut. Vi verkar också vara extra förtjusta i att släktforska i Småland.
Hans Wiberg är ordförande i Tjust släktforskarförening. De har 600 medlemmar, de allra flesta från Tjust, men också en hel del från Stockholm och Mälardalen.
Hans Wiberg tror att många söker sina rötter.
– Jag tror att det kan ha att göra med att mycket av Småland är och har varit landsbygd. Många letar sig härifrån till storstäder, men efter ett tag börjar de söka sina rötter, säger han.
Han tror också att emigrationen från Småland till Amerika i mitten av 1800-talet också kan ha ökat intresset.
– Man söker nog efter släktingar som reste iväg. Det är viktigt med släktband på landsbygden, det kan också vara en naturlig följd av det.
Varje år håller föreningen tre till fyra utbildningar och utbildar totalt ett 40-tal personer, de flesta äldre.
– "Jag börjar när jag går i pension", tänker många. Många äldre som börjar blir bitna och önskar att de börjat mycket tidigare.