18/4: Biff med grillade grönsaker

En god köttbit kan uppskattas till helgen. Komplettera gÀrna med ugnsgrillad aubergine och potatis smaksatt med timjan, vitlök och paprika.

Ugnsgrillad aubergine och potatis Àr ett perfekt tillbehör till en god köttbit.

Ugnsgrillad aubergine och potatis Àr ett perfekt tillbehör till en god köttbit.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-04-18 09:35

Biffstek med ugnsgrillad aubergine och potatis

För 4 personer, 35 minuter

600 g utskuren biff

salt och peppar

smör och rapsolja

Till kryddsmöret:

50 g smör

1/2 tsk curry

1/2 tsk paprikapulver

Att Àta till:

3 auberginer

1 rödlök

8 potatisar av fast sort

2 msk hackad, fÀrsk timjan

1 vitlöksklyfta

1 tsk paprikapulver

1 tsk flingsalt

1 krm svartpeppar

2 msk olivolja

blandade blad

Gör sÄ hÀr:

1. SkÀr auberginerna i bitar med 3 centimeters sida. Skala och skÀr rödlöken i klyftor. TvÀtta potatisarna noga och skÀr dem i större klyftor.

2. Sprid ut aubergin, lök och potatis i en lÄngpanna. Krydda med hackad timjan, riven vitlök, paprikapulver, flingsalt och svartpeppar. Ringla till sist över olivoljan. Grilla 20 minuter i ugnen pÄ 200 grader. VÀnd gÀrna runt vid halvtid.

3. Blanda 50 gram smör med 1/2 tesked curry, lika mycket paprikapulver samt lite salt och peppar till ett enkelt kryddsmör. Banka ut och stek biffarna i lika delar smör och rapsolja. Krydda med salt och peppar efter vÀndning. Servera med grillade grönsaker, kryddsmör och blandade blad.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!