När kyrkan skulle byggas om var det förbättrad tillgänglighet som stod överst på önskelistan. Gunneboborna önskade sig också en mötesplats, ett ställe att träffas även utanför gudstjänstverksamheten.
– Nu är det mer än en kyrkolokal, säger arkitekten Bertil Dolk, som har ritat den nya kyrkan.
Entrén är nu i gatuplan, med både trappa och hiss upp till första planet, där man hittar personalutrymmen, och till nästa plan där själva kyrksalen är. Nu finns här också ett kök och ett stort rum för samvaro, samt två mindre för barnverksamheterna.
– Kyrkorummet har fått ett väldigt lyft, det ser rent och fräscht ut, och samtidigt finns det en värme, säger Eva-Marie Heedman, som är församlingspräst i Gladhammar-Västrums församling, där Gunnebo ingår.
– Bara att vi bytte ut fönstren gjorde mycket, säger Peter Gevsjö, som är fastighetsansvarig.
Själva kyrkolokalen har dessutom utökats med en liten sal, som går att skärma av med en vikvägg. Där står kyrkans piano, och just den här dagen är pianostämmaren här för att se till att det låter bra inför söndagens invigning.
Martin Modéus kommer hit och det tycker Eva-Marie Heedman är betydelsefullt.
– Att biskopen kommer är en bra markör.
Hon berättar att hon och de kollegor som tjänstgör i församlingen har tusentals idéer om vad de kan göra för någonting och ordna för nya aktiviteter tack vare den utbyggda kyrkan.
– Vi har massor av planer. Nu måste vi prata oss samman och se vad som är realistiskt att börja jobba med. Men jag lovar att under våren kommer det att hända saker!
– Vi får se vad som kan växa fram.
Även utvändigt har det förstås hänt saker. Det som tidigare såg ut som en oansenlig liten tegelbyggnad står nu ut lite mer jämfört med resten av husen i villaområdet.
– Nu ser det ut som en kyrka, säger Eva-Marie Heedman.
Korset, som hängde på gaveln och nästan inte syntes mot tegelväggen, hänger nu på den putsade vita väggen på utbyggnaden. Här gör också de höga glasfönstren, som följer taket upp i en spets, sitt till för att ge kyrkokänsla.
– Det som tidigare var slutet mot omvärlden har nu öppnats upp och inbjuder till besök, säger Bertil Dolk.
– I vanliga fall när man bygger så brukar man behöva kompromissa. Men det har vi inte behövt här, vi har fått allt vi ville ha.