Gick emellan knivbråk – mördades

Det mesta tyder på att mannen som mördades på juldagsnatten dog efter att ha gått emellan i en attack som riktats mot hans bror. Det uppger källor till VT.

28 december 2015 14:20

Som VT tidigare berättat har mordet på Perugatan ett samband med rånet på resecentrum under julaftonsmorgonen. Enligt åklagaren var det en slags hämndaktion som blev upprinnelsen till mordet. Offret för rånarna, samt flera av de andra som nu sitter anhållna, ska på juldagsnatten ha åkt runt i en bil och letat efter de två som låg bakom rånet.

Vid Perugatan ska de ha hittat åtminstone en av de män som nu är misstänkta för rånet. Ett bråk uppstod – där åtminstone en av de misstänkta rånarna, 19 och 22 år, knivskadades.

Den man som gick emellan och försökte avstyra bråket var bror till 19-åringen – och knivskars alltså så svårt att han senare dog.

Polisen presstalesman Johan Bruun säger till VT att sammanlagt sju personer nu är misstänkta för inblandning i mord eller mordförsök. Fyra är anhållna. Det blir ingen häktning i dag, men troligtvis kommer någon eller några av dem att begäras häktade under tisdagen.

Under morgondagen sker också en obduktion av mordoffrets kropp.

Något mordvapen har ännu inte hittats, och polisen efterlyser tips från allmänheten.

– Vi är tacksamma för alla tips, säger Johan Bruun.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!