Tanken var att lekplatsbygget och skidspåret skulle kunna samexistera, men spåret drogs närmare byggplatsen än man kommit överens om, enligt kommunens samhällsbyggnadschef Daniel Niklasson.
– Vi har därför valt att skjuta upp byggstarten för lekplatsen. Det gör givetvis att färdigställandet skjuts framåt motsvarande tid, berättar han.
Att låta entreprenadarbetet vänta innebär kostnader för kommunen. Enligt Niklasson rör det sig om maximalt 50 000 kronor.
Hade det inneburit ännu större kostnader om man istället dragit om spåret?
– Det är inte en kostnadsfråga på det sättet. Det är ideella krafter som jobbar med spåret och det finns en gräns för hur mycket vi kan belasta dem. Vi ser ingen anledning att skapa en konflikt som inte behöver finnas, svarar Niklasson.
Samtidigt ska kommunen köpa in en pistmaskin, då den man har ska vara redo att skrotas.
– Vi planerar att köpa en begagnad. Skulle man köpa en helt ny pistmaskin skulle det kanske gå på mellan 3 och 3,5 miljoner kronor, medan man kan få en begagnad för 700 000–800 000 kronor.
Det uppskjutna bygget, pistmaskinen, bygget av multidammen som bland annat används för vattenförsörjning till snökanonen. Är kostnaderna för skidspåret rimliga?
– Det är alltid svårt att säga vad som är rimligt respektive orimligt. Visst kostar det lite pengar, men samtidigt finns ett stort engagemang från hela kommunen gällande spåret. Ska man hålla spåret vid liv måste det finnas förutsättningar för det.