Så här ett par dagar senare ser det okej ut för båda. Värre var det i lördags, då var läget oklart för hunden och hustrun.
– Hunden dök upp från ingenstans och for på vår hund. Min fru försökte att sluta loss den och få den att släppa men det gick inte, hon klarade inte av det.
Frun fick 25 sår, på benen, på båda händerna och på en axel. Familjens hund, en bordercollieblandning, gick det heller inte bra för, ett öra slets sönder och den fick skador på nacken.
Den attackerande hundens ägare kom springandes genom skogen och kunde sära de båda hundarna åt efter en stund.
Tommys fru fick vård på Universitetssjukhuset i Linköping, det tog flera timmar innan hon kunde återvända hem med tejpade sår och antibiotika. För hunden gick det värre, det krävdes fyra timmars operation för att reparera skadorna. Nu ser det ut som hunden klarar sig.
Händelsen är polisanmäld och en civilrättslig process väntar. Det kan blir frågan om skadestånd, om inte ägaren har ett tidigare föreläggande mot sig. Då kan det bli frågan en straffrättslig process, berättar Ulf Gollungberg vid polisen i Västervik.
Tommy Johansson säger att han är skeptisk till att privatpersoner får ha så kallade kamphundar. Den attackerande hunden var av en ras som ofta beskrivs som just en kamphund.
– Jag anser att det inte borde vara tillåtet, det är ingen leksak, vilket jag tycker att det här visar med tydlighet. Jag har polisanmält för att försöka se till att det här inte kommer att hända igen.