De nya kunderna innebär att fjärrvärmeleveranserna från värmeverket ökar med cirka tio procent.
Hur viktiga är de nya kunderna ur ett ekonomiskt perspektiv?
– De är betydande kunder och det är betydande ekonomiskt för den delen. Vi kan använda vår anläggning i större utsträckning och det blir fler som delar på kostnaden, säger Bengt Ankarvall, affärsområdeschef för Fjärrvärme vid Västervik miljö och energi.
Värmeverket håller just nu på att byggas om och moderniseras. När allt är klart, någon gång under hösten/vintern, ska värmen komma från helt fossilbränslefria källor. Tack vare en ny generator skapar man möjlighet att producera förnybar el, vilket gör anläggningen mindre beroende av el utifrån.
Gamlebygymnasiet byter ut sitt nuvarande värmesystem mot fjärrvärmeleveranser från värmeverket, och Stefan Westblom, energistrateg på Regionfastigheter i Region Kalmar län, säger att det var ett enkelt val.
– Att minimera den fossila energianvändningen är ett övergripande mål för Region Kalmar län och med denna åtgärd minskas klimatpåverkan ytterligare från vår verksamhet.
En två kilometer lång fjärrvärmekulvert (ett slags rör) kommer att läggas ner i marken och sedan anslutas till värmeverkets ledningsnät, men Bengt Ankarvall tror inte att det blir några större störningar för Gamlebyborna.
– Vi försöker att göra det så effektivt som möjligt, säger Bengt Ankarvall.