Idag bor Josefine Carlsson i Stockholm och jobbar som gymnasielärare, men hon kommer regelbundet hem till familj och vänner i Gamleby. För nästan ett år sedan startade hon ett nischat konto på Instagram, där hon laddar upp innehåll på temat mat och dryck.
– Jag har ett separat konto för mat och ännu ett för min hund Benny. Det är de två saker jag blir manisk runt, skrattar Josefine.
Hennes matintresse har vuxit fram:
– Jag hade ganska barnsliga smaklökar länge, säger hon.
Som 15-åring blev Josefine vegetarian. Den mat hon lagar på Instagram är vegetarisk, och ibland vegansk. Hon får mycket inspiration av andra, men menar att hon är dålig på att följa recept.
– Jag är inte superspecifik med mått, det är tråkigt med så mycket rätt och fel. Jag smakar av mycket och vill inte stirra mig blind på recept, säger Josefine.
Trots att hennes Instagram-konto nu är uppe i över 3 000 följare har inte Josefine som mål att bli en stor "mat-influencer", tvärtom:
– Det är lite läskigt, jag gillar att vara anonym. Jag ser mig inte som offentlig. Det är klart att det är jättekul med varje ny följare, men det är en kul sidogrej och ingen inkomstkälla, säger hon och beskriver sitt konto som ett "kreativt utlopp".
– Jag vill kravlöst bjuda in folk att testa mer vego, säger hon.
Josefines favoritmaträtt är pasta med tomatsås, mozarella och burrata.
– Det bästa jag vet är att äta en bra måltid med personer jag tycker om, säger hon.