Höstmarknad lockade folk till Gamleby

Gamleby marknad bjöd som alltid på ett brett utbud av mat och annat. Trots ett något ostadigt väder blev marknaden ändå välbesökt.

Marknadsbesökare. Några av dem som besökte marknaden i Gamleby var från vänster Malin och Minna Wilensjö, Eva Rydh samt Walter, Elwin och Elin Halvarsson.

Marknadsbesökare. Några av dem som besökte marknaden i Gamleby var från vänster Malin och Minna Wilensjö, Eva Rydh samt Walter, Elwin och Elin Halvarsson.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Gamleby2016-09-30 09:57

En av dem som stod på marknaden i Gamleby för första gången på torsdagen var Hans Friström från Åtvidaberg med Hasses Träslöjd. Han gör bland annat fågelholkar, krokar och ljusstakar. Fågelholkar är ett stort intresse.

– Jag har satt upp 81 holkar på baroniets marker, som jag sköter och rensar. Nu ska jag sätta upp 19 till, så att det blir 100, säger han.

Att han nu är på Gamleby marknad beror på att hans fru tyckte att det blev väl mycket grejer hemma och uppmanade honom att sälja av lite.

Strax intill står Britt Stensson, Gamleby, med Pelle Modig och Ingemar Malm, båda Hjorted. Britt köper alltid honung på marknaden. För herrarna är strömmingsburgaren en viktig tradition.

Systrarna Kerstin och Anita Johansson från Törnsfall respektive Falla köper alltid soppåsar på marknaden.

– Sedan blir det nog nåt hundgodis också, säger Kerstin, med en blick på hunden Doris.

Lizzie och Bo Nyman från Broddebo/Åtvidaberg är trogna marknadsbesökare.

– I dag har det blivit blommor och strumpor, säger hon.

– Och jag har köpt skruv i järnaffären, säger han.

Ett stycke nedanför Åby herrgård står Malin Wilensjö från Gamleby med Minna, sex månader i vagnen, och pratar med Eva Rydh, Odensvi, och Elin Halvarsson, Västervik, med barnen Elwin, tre år, och Walter, sex månader.

Elwin har fått en klubba. Så har de köpt sockervadd. Nu ska det inhandlas ett antal vykort och sedan höstljung att göra fint på trappen med.

Gamleby marknad anordnas två gånger per år av Tjust IF. Denna gång fanns ett 80-tal knallar på plats.

Välbesökt. Många besökte årets höstmarknad.
Välbesökt. Många besökte årets höstmarknad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om