Det är inte helt konstigt att valet föll på att göra en dokumentärfilm. Sedan augusti går nämligen Ferbie Åhlund på GTV i Gamleby och utbildar sig tillsammans med sina klasskamrater till TV-produktionsspecialist.
Förutom att vara gamer, alltså någon som spelar mycket datorspel, arbetar Ferbie som fotograf och filmare i musikindustrin.
– Och så kände jag att tekniken hade sprungit ifrån mig lite, det var därför jag ville plugga här i Gamleby, för att komma ifatt, säger hon.
Vi träffas i lägenheten hon hyr på Prästgårdshöjden. Här har hon bott sedan den 1 augusti, flytten gick från Göteborg.
– Jag är förälskad i Gamleby, det är alldeles lagom stort för mig. Jag tror jag behåller den här lägenheten efter studierna, som en weekendlägenhet! säger hon, bara halvt på skämt.
Hon fortsätter att förklara det där med "lagom stort".
– När jag mår dåligt, vilket jag kan göra, får jag social fobi, då är Göteborg för stort för mig. När jag mår bra blir jag tvärtom.
Och det är här vi kommer tillbaka till dokumentären igen.
Ferbie, eller "Iamferbie" är ett ganska välkänt namn i gamingvärlden. Hon spelar ett spel som heter Fortnite, som många unga spelar. Spelandet visas live på plattformen Twitch. Där kan följare göra donationer till sina favoritspelare, och man kan tjäna pengar på annonser.
På grund av sina många följare är hon inbjuden till Dreamhack, Sveriges största spelevent, där hon kommer att hålla flera träffar för fansen, olika aktiviteter och spela fotboll och spökboll med följarna. De flesta av följarna är runt 12 år. Dreamhack arrangeras mellan den 23 och 26 november.
– Tanken från början var att följa med och göra en slags realitydokumentär om vistelsen på Dreamhack, men det växte väldigt fort det här, till något helt annat.
Det sista är det Mirke Kirsiä som berättar. Han är med i det stora team som nu ska göra verklighet av filmen. Han är alltså klasskamrat till Ferbie.
– Ja, vi kom snabbt in på mobbing och hat i gamervärlden, framförallt mot kvinnliga gamers. Jag har själv blivit utsatt sedan jag började för ett och ett halvt år sedan, de skriver fruktansvärda saker som att jag borde ta livet av mig, och så vidare, säger Ferbie.
Hon sökte sig till spelandet eftersom det gav henne tröst i en tid när hon mådde väldigt dåligt.
– Jag har haft självskadebeteende och velat ta livet av mig under långa perioder. Jag blev grovt mobbad från elva års ålder. Men i gamingvärlden hittade jag ett sammanhang, ett "community" som stöttade mig, en väldigt välkomnande värld.
– Det är många som mår dåligt som spelar mycket, för att de underlättar. Man får vänner på nätet och hjälper varandra. Jag har fått så mycket stöd från andra, utöver hatet. Det har gjort att jag har kunnat släppa mycket av de negativa kommentarerna.
– Jag skulle säga att jag för något halvår sedan bestämde mig för att bara skita i allt negativt hatarna skriver.
Tanken är nu alltså att göra en dokumentär om psykisk ohälsa, gaming och Dreamhack, med Ferbie i mitten som kittet som håller ihop filmen. Det var också hennes idé från början.
– Det är faktiskt inte ett skolarbete, vi kommer inte få betyg på det här, men det blir en bra lärdom, säger Mirke.
– Det kommer väl vara åtta pers och två programledare med till Dreamhack, det blir ett helt gäng.
Meningen med filmen är att sätta fokus på psykiskt ohälsa i gamervärlden, enligt Ferbie.
– Ja, och kanske ge lite hopp till dem som drabbas av mobbing och mår dåligt. Man kan få hjälp och må bättre, det vill jag ska komma fram.