Angéla kommer närmast från Göteborg, men växte upp på en hästgård utanför Jönköping, så nu är hon tillbaka i Småland igen. Däremellan bodde hon länge i Västerbotten.
Hennes sambo, Jan Karlsson, kommer från Norrköping.
De har båda andra jobb vid sidan av, men Angélas förhoppning är att kunna jobba mer och mer med verksamheten på gården. När vi hälsar på en solig majdag håller de på och fixar el och vatten till de båda ladorna, så att de ska kunna användas mer.
Ett annat projekt är att renovera det äldsta boningshuset, som de har gett namnet "Kajsas".
– Det är många Kajsa och Stina som har bott här, förklarar Angéla.
Hon upplever att många människor har ett stort behov av att få stanna upp och ta sig tid. Tanken är att de ska kunna göra just det på Löckerum.
– Jag tror att vi behöver träffas och samtala mer, och tillsammans lyssna in för att hitta nya lösningar och ett liv som är mer i balans med den natur vi är beroende av.
Angéla har varit rådgivare och konsult inom hållbar utveckling i snart 20 år, så det är frågor som ligger henne varmt om hjärtat.
På Löckerum finns möjlighet till övernattning året om, men Angéla vill inte att det bara ska vara bed & breakfast, utan mer en plats för personlig och yrkesmässig omställning. Målgruppen är såväl privatpersoner som företag.
Kurser som planeras nu närmast är rödfärgskokning, lerklining och skogsbad.
– Jag vill skapa en plats för lärande och reflektion, säger hon.
Men det betyder inte att alla som är där måste göra något aktivt. Angéla tänker sig också att det kan finnas personer som mest är i behov av andhämtning och tankepaus. Att känna in och få uppleva naturen. Och då ska de förstås få möjlighet till det under sin vistelse på gården.
Djuren är en viktig del av verksamheten. På gården finns i skrivande stund får, ankor, höns och grisar.
– Snart finns det också två kalvar, och det är så långt som vi hinner i sommar. Förhoppningsvis kommer det några hästar hit så småningom, men det får vänta, säger Angéla.
I en av ladorna är det ett snickeri. Tanken är att det ska bli en utbildning även där så småningom.
Angéla hoppas på samarbete med privatpersoner, företag, föreningar och organisationer, för att utveckla verksamheten på gården.
– Vi tror på samarbete och vill gärna ha kontakt med andra som har liknande tankar. Vi tror att det blir roligare och bättre om vi gör det tillsammans, säger hon.