– Man måste våga chansa lite. Och det behöver hända någonting i Gamleby också.
Det säger Peter Roloff som drivit Tättö havskrog i Loftahammar de två senaste säsongerna tillsammans med sina barn Emma Greus Roloff och Leo Greus.
– Vi vill skapa en mötesplats för Gamlebyborna, säger Peter Roloff och förklarar att det är Emma och Leo som främst kommer att jobba i Gamleby.
– Jag kommer att stanna kvar ute på Tättö.
Planen är att satsa på såväl lunch- som kvällsservering.
– Vi tänker ordna quizkvällar och på lördagar blir det livemusik.
Gourmetköket som drev restaurang i lokalen sist hade det tufft. Hur ska ni göra för att få ett vinnande koncept?
– Vi har livemusiken på helgerna och vi kommer också hålla öppet lite längre på kvällarna än vad de gjorde, säger Peter Roloff och tillägger att Gourmetköket hade det extra svårt på grund av pandemin och vägbygget genom Gamleby.
Blir restaurangen i Gamleby ett komplement till Tättö havskrog?
– Havskrogen kommer att leva vidare och vara öppen som vanligt för lunch året runt, och vi kommer även fortsätta ha öppet fredag- och lördagkvällar framöver. Vi har också planer på att sända open stage via tv-länk. Det måste hända något i Loftahammar också.
Planen är att slå upp portarna i mitten av november.
Peter Roloff tycker att det är kul att jobba med familjen.
– Det finns ingenting som är roligare. Vi är på samma spår hela tiden och om vi inte tycker samma om någonting så diskuterar vi. Vi gör det bästa för familjen, säger han.