Det är Liseberg som sjösatt projektet, och för tre veckor sedan gick de ut och efterlyste två frivilliga till "The Peak Fear Experiment".
"Ansökande till experimentet ombads vara beredda på att utmana sina rädslor och utforska gränsen för underhållningsskräck", skriver Liseberg i ett pressmeddelande.
Fler än 1 600 ansökningar kom in från 22 länder.
Till sist valde de ut en hår- och makeupartist från Tyskland, samt Vicki Bååth från Gamleby.
– Det känns häftigt att ha blivit utvald bland så många sökande. Jag hade inte riktigt förstått hur stort det blivit med sökande från flera länder.
– Fast just nu är jag väldigt nervös. Det känns som att jag går omkring med maxpuls, säger Vicki och skrattar när vi når henne över telefon på måndagseftermiddagen.
Hon berättar att hon faktiskt är mörkrädd men ändå dras till utmaningen att bli skrämd.
Det kan handla om att titta på skräckfilm eller besöka Kolmårdens "Horror nights". Det sistnämnda har hon gjort flera gånger tillsammans med sina barn.
På onsdagen är det dags. Läraren Vicki och makeupartisten från Tyskland blir hämtade på tågstationen i Göteborg, och körs till en hemlig destination. Före experimentet kommer deltagarna att genomgå en hälsoundersökning. Exakt vad som sedan väntar hålls hemligt.
”Det okända är en viktig del av experimentet, och det är just i detta okända som gränserna för underhållningsrädsla ska utforskas. På Liseberg är vi väldigt spända på vad ”The Peak Fear Experiment” kommer att ge i form av kunskap och insikter som vi sedan kan använda till att optimera framtida skräckupplevelser i nöjesparken”, säger Karl Svedung, marknadschef på Liseberg.
Vicki Bååth igen:
– Jag tycker att det är extra intressant med kopplingen till forskning, att experimentet genomförs tillsammans med forskare som undersöker vad som händer med oss när vi blir skrämda och om den kunskapen kan lära oss hantera känslor kopplade till stress, till exempel.
Liseberg genomför "The Peak Fear Experiment" tillsammans med danska forskare.
– Det kan faktiskt vara bra för oss att leka med rädsla genom att exempelvis titta på skräckfilm eller utsätta oss för andra skrämmande upplevelser. Den här typen av underhållning kan fungera som ett slags skräckvaccin och bygga upp en motståndskraft mot stress och ångest, säger Mathias Clasen, co-director på Recreational Fear Lab vid Aarhus universitet.