Ett nytt Solliden har slagit upp portarna

Verksamheten är igång i de nybyggda lokalerna i Snärsfall.

Gamleby 2 oktober 2019 20:00

För ungefär tre år sedan började familjen Nilsson planera på allvar. Det tog ett par år och nu står deras 226 kvadratmeter stora nybygge klart, med det nya namnet Mat-torpet Solliden. Här ryms produktionskök, café, matsal, gårdsbutik, toaletter och allt annat som behövs för framtidsplanerna. Man är redan igång, torsdag till söndag har caféet och gårdsbutiken öppet.

Det var bråda dagar för att få allt klart till öppningen. Familjen har just hämtat sig från anstormningen under Smaka på Tjust när vi träffas. Rekordpublik hade man.

– Idén med det hela är att producera råvarorna här på gården, och kunna servera dem i restaurangen och caféet. Vi vill ha allt så nära som möjligt, sluta kedjan från produktion till slutkonsumenten, säger pappa Anders Nilsson.

– Vi hade vuxit ur den gamla gårdsbutiken också, berättar mamma Annika Malm Nilsson.

 

Med i satsningen är döttrarna Martina och Frida. Martinas sambo Anders Pettersson har hjälpt till mycket under ombyggnationen.

Man har får och grisar som ger kött till restaurangen, hönsen lägger äggen. Potatis och rotsaker, och grönsaker efter säsong finns också. Man förädlar råvarorna, i framtiden blir det mer sådant i butiken.

 

Meningen är att man ska ordna middagar och helkvällar för sällskap. Fler tankar finns, men får utforma sig i sinom tid.

– En tanke är grillkvällar till nästa sommar. Vi har också catering, bland annat.

Att det finns fler caféer i närheten ser familjen som positivt.

– Andra kallar dem konkurrenter, vi ser det mer som kollegor. Vi hjälps åt att locka folk till bygden, konstaterar Anders Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa