Isabelle Daag och Viktor Norlin går på samma skola, men tycker helt olika om mobiltelefoner på skoltid och båda är fullständigt övertygade om att de har rätt.
Vi träffar dem en förmiddag för att prata om hur det har blivit för eleverna efter den nya skollagen.
Sedan höstterminens start har de fått lämna ifrån sig mobilerna i den röda lådan i lärarrummet.
– 90 procent av eleverna är emot mobilförbudet, är de båda överens om.
13-åriga Vilgot Norlin i klass 7C ser stora fördelar med mobilfri skola.
– Jag hade inte telefonen med på mellanstadiet heller och tycker att det är ett bra beslut. Jag märker att jag blir distraherad när jag pluggar läxor om mobilen ligger bredvid. Det finns forskning som visar att man blir mer störd än man själv märker, säger han.
I klassen är det bara två klasskompisar som är på hans sida i den här frågan.
– Man blir mer kreativ utan mobil och kan inte bara försvinna in i mobilen. Man får mer tid till annat och för att plugga i skolan har vi datorer att använda, säger Vilgot.
Isabella håller inte med alls. Hon tyckte att det fungerade bra med tillåtna mobiltelefoner i sjuan, hennes första år på högstadiet.
– Jag tycker inte att det förstör på lektionerna. Jag vill bevisa att det går bra, säger hon.
Men största problemet är rasterna.
– Jag blir rastlös utan. Jag är nyfiken av mig och blir mer kreativ med mobilen. Jag spelar, läser och kollar, typ hela tiden, om någon lagt ut något, berättar Isabella om sitt mobilanvändande som nu begränsats under skoltid.
Det som erbjuds istället på rasterna är inte tillräckligt.
– De flesta grejerna är trasiga eller sunkiga och det är kallt ute. Det har också blivit mer förstörelse med mobilförbudet. Det har blivit mycket sånt nu, tycker Isabella.
– Man måste hitta på saker att göra på raster och håltimmar. Det finns biljard, kortspel, fotboll och man kan prata med varandra. Man kan vara kreativ utan mobiltelefonen, tycker Vilgot.
Isabella Daag gillar inte alls följden av den nya skollagen och har flera gånger framfört sina åsikter till rektor Daniel Ask.
– Han är trevlig, men jag hatar hans regler. Det känns överdrivet, säger Isabella.
Vilgot kontrar med att det finns mycket forskning på mobiltelefonernas negativa inverkan vid studier.
– Jag litar inte på den forskningen. Det känns ologiskt hur undersökningarna har gjorts, tycker hon.
De står långt ifrån varandra i den här frågan.