Här blir det lokal mat och musik

Ett lokalt mattorg, en jättelik kräftskiva och musik. Det är lite av allt som Loftahammarsutställningen kommer att bjuda på i år.

20 maj 2019 15:00

Gruppen som jobbar med att planera Loftahammarsutställningen får klart med nya programpunkter vartefter, och förhoppningen är att ett riktigt bra program i sin tur ska locka utställare.

Vi har tidigare berättat att det ska bli ett lokalt mattorg med ett stort tält, där man kan sitta och äta lokal mat. Nu är fler detaljer klara.

– Totebo kommer att servera sin vildsvinskebab, Bjursund sina hamburgare och Rågö kommer in med sin pråm och sin lokala mat, berättar Peter Johansson, som sitter med i planeringsgruppen.

Även Ica i Loftahammar ska servera lokal mat, liksom sannolikt ytterligare någon aktör, som inte är klar än.

Mattorget kommer att ligga i anslutning till den stora scenen, nere vid vattnet. På lördagskvällen blir det stor kräftskiva där – "förhoppningsvis länets största", enligt arrangören. Då är det dansorkestern Icaros från Linköping som står för musikunderhållningen.

Samma kväll, men på en annan del av området, blir det eldshow med Westervik Twirling Troop.

På årets utställning kommer det att finnas två scener, en stor och en mindre. Även lokala artister medverkar, men där får vi återkomma om vilka det blir.

I Loftahammars kyrka bjuds det också på konserter, först med Arne Hardes på fredagskvällen och på lördagen med Sara Andersson. På söndagseftermiddagen är det "Hela kyrkan sjunger".

Loftahammarsutställningen äger rum den 30 augusti–1 september. Konferencier är Erik Berg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingrid Johansson-Hjortvid