Under 14 lördagar ska de tio konfirmanderna träffas i Överum. De startar med ridlektioner hos Överums hästsportförening och på eftermiddagen fortsätter de med konfirmationsläsning i församlingshemmet. Prästen Karina Nahlbom och församlingsassistenten Johanna Nilsson insåg att de hade ett gemensamt intresse i hästar.

– Då sa vi att det vore roligt att kombinera hästintresse och konfirmation. De som rider är ofta alldeles för upptagna i veckorna för att komma till oss, så nu kommer vi till dem i stället, säger Johanna Nilsson.

– Och dessutom är det roligt att få samarbeta med lokala föreningar, i det här fallet hästsportföreningen, säger Karina Nahlbom.

Artikelbild

| Nästan hela konfirmationsgänget på plats. Eleverna är uppdelade i två grupper, så att hälften rider samtidigt.

En av deltagarna är Linn Ruwoldt med hästen Dante.

– Jag har alltid tänkt konfirmera mig och när jag fick veta att det här fanns var det ingen tvekan, säger hon.

– Det är jättekul att kunna göra det tillsammans med Dante.

För själva ridlektionerna står Malin Haller. Den här första dagen med eleverna tar hon det lite lugnt, för att få en överblick över hur alla ligger till och på vilken nivå de är.

Artikelbild

| Ridläraren Malin Haller ser till att alla sitter upp ordentligt. Alla deltagarna har ridit förut, det var ett av kraven för att kunna gå ridkonfirmationen.

– Det största målet är ju att de ska konfirmera sig. Men också att de ska ha kul och utvecklas som ryttare under tiden, säger hon.

I november kommer gruppen göra en resa tillsammans till Stockholm Horse Show och till våren avslutas konfirmationsläsningen med ett läger vid hästsportföreningen.

Artikelbild

| Molly Hall och hennes häst Replay har just avlutat den första ridlektionen på konfirmationen. "Det känns bra", söger Molly.

– Jag hoppas också att vi ska kunna ha redovisningen till häst sedan, men vi har inte riktigt kommit på hur vi skulle kunna göra det, säger Karina Nahlbom.