Då blir det inflytt i nya boendet

Tidsplanen håller för det nya trygghetsboendet i Gamleby, som ska stå färdigt för inflytt under den första halvan av december i år.

9 augusti 2019 06:00

Den här veckan har arbetet med det nya boendet återupptagits efter det planerade uppehållet för semester. Nu målas bland annat innerväggar. En hiss ska monteras. Dessutom ska det byggas ett litet miljöhus för källsortering.

På tidigare ritningar var miljöhuset rött, men det kommer det inte att bli, berättar David Högström på Bostadsbolaget, som tillsammans med Rolf Johansson är projektledare för bygget. I stället väljer Bostadsbolaget en grönaktig nyans.

– Det är för att det ska flyta ihop mer med närstående hus, som Åby herrgård och skolan. Det finns inga röda hus där, säger David Högström.

Totalt ska det bli 20 lägenheter, varav hälften finns påskrivna kontrakt för. Men enligt Högström kommer alla lägenheter att bli uthyrda. Det finns efterfrågan. Däremot har det varit svårt för vissa av de blivande hyresgästerna att ta sig in till Västervik för att skriva på, så då får Bostadsbolaget åka till dem i stället med kontrakten. Då går man samtidigt igenom val av tapeter och eventuella tillval.

Runt boendet kommer det att bli en rad planteringar, bland annat av träd och buskar. David Högström nämner som exempel blomsterkornell, silverpäron och dubbelblommande fågelbär.

Dessutom blir det förstås också en del blommor. Några perenner som ska planteras vid det nya trygghetsboendet är kärleksört, blå bolltistel, lammöron och lavendel.

En boulebana ska anläggas. Utöver detta ska det sättas upp en del bord och bänkar. Fyra bordsgrupper ska placeras ut, plus ett antal fristående bänkar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingrid Johansson-Hjortvid