VT kan avslöja att det på premiären blir fläskfilé med champinjonsås på bägge ställena. Utan att de två nyanställda kockarna har gjort upp något i förväg.
– Vi gick på ett förslag från en av våra boende här, berättar nyanställde kocken Marie Ankarman i Hjorted.
Hon säger att det ska bli mycket husmanskost, mat som brukarna tycker om.
– Allt ska lagas från grunden. Står det raggmunk på matsedeln då vet alla att vi steker den här i köket.
Områdeschefen i norr, Gunilla Hveen är också optimist.
– Vad roligt för de boende att kunna påverka sin matsedel. Tänk bara på alla dofter och synintryck. Här kommer alla att se när kocken lagar mat, säger Gunilla.
Och kocken, det är Elisabet Olsson, som börjar sitt nya arbete dagen innan premiären. Men hon har satt första veckans matsedel. Och som sagt, fläskfilé med champinjonsås, och potatisgratäng som huvudrätt med toast Skagen som förrätt och chokladmousse som efterrätt.
Läs mer i torsdagens papperstidning.