För många är Lennart känd som en flitlig lokaldebattör, men han har mycket annat som förgyller hans vardag.
Lennart är ursprungligen från Stockholm och passerade Västervik ett otal gånger på väg till föräldrarnas sommarstuga på Öland, som fortfarande finns kvar, i sin ungdom.
– Vi bestämde oss för att bosätta oss i Västervik eftersom det låg halvvägs mellan Stockholm och Öland. Vi flyttade hit 1976 och köpte ett hus på söder i Västervik, säger Lennart Brewitz, som fyller 65 år på söndag.
I Västervik blev familjen kvar under många år innan Lennart tillsammans med hustrun bestämde sig för att flytta ut till Vångsunda, Törnsfall.
– Vi köpte fastigheten 2003 och flyttade ut 2005. Först bodde vi i garaget innan huset blev färdigt 2007.
Hela huset har Lennart byggt själv. Virket och stammarna kommer från en gamla lada som Lennart rev. Huset är isolerat med halm.
– Jag hade hjälp med att resa stommarna samt installeringen av VVS.
Elen kunde Lennart lösa själv eftersom är utbildad elingenjör.
– Jag har haft besiktningsmän här som har godkänt allt.
På tomten finns ytterligare byggnader som Lennart själv har byggt. Bland annat en bastu med tillhörande altan som är inglasad. För tillfället håller Lennart på att bygga på ytterligare en fastighet, som han delvis inte riktigt vad han ska använda den till.
– Någon utåtriktad fastighet ska det bli är tanken. Vad det blir får framtiden utvisa.
Lennart har haft flera jobb sedan han flyttade till Västervik. Hans första jobb var att vara brovakt vid Gränsö kanal när Yngve Holmberg, ordinarie brovakten var sjuk. Sedan har han jobbat på Elfa och Storebro. Under tiden på Storebro utbildade han sig till elingenjör.
Vid 35-års ålder valde Lennart att byta bana helt och utbildade sig lärare. Först jobbade han på IV-programmet på Gymnasiet och sedan Valstadkollektivet.
Numera håller sig Lennart gärna på hemmaplan, men tidigare har han rest mycket och en resa som har etsat sig fast i minnet är en resa till Dominikanska republiken, som han gjorde på 90-talet, sedan han fått ett stipendium från lärarhögskolan.
– Jag bodde i en by som heter Rio Limpio som låg uppe i bergen. Jag var där tre månader och det var en vistelse som skapade en ödmjukhet om hur bra vi har det. Jag fick erfarenheter att överleva på små medel. Det var där jag fick inspirationen till att använda halmbalar när man bygger hus.
Efter resan till Dominikanska republiken skrev Lennart boken "På besök i Rio Limpio. Det har blivit ytterligare tre böcker. "Mina grannars historia" som handlar om nio grannar som har bott eller bor Törnsfall. "Det Moderna Ekologiska Halmhuset" som som är berättelsen om ett omtumlande projekt som blev till livsstil. Den senaste boken heter "Härliga Hilmers historier" och handlar om småjordbrukaren Hilmer Andersson som levde hela sitt liv i Djupvik på Öland.
För de flesta Tjustbor är Lennart känd som en lokal debattör som inte är rädd för att uttrycka sin åsikt. I samband med planeringen av bygget vid gamla Slottsholmen var debatten hård eftersom Lennart överklagade till flera instanser.
– I och med att jag vågar sticka ut och säga vad tycker så fick jag personliga påhopp. Jag har uppfostrats att säga vad jag tycker och tänker. Det är viktigt att visa sina värderingar.
Lennart var med och drog igång det tvärpolitiska nätverket Vision Västervik som sedan mynnade ut i Västervikspartiet och som ställde upp i valet 2014.
Partiet fick strax under 200 röster och det hade behövts ytterligare några hundra röster för att partiet skulle ha fått ett mandat i kommunfullmäktige.
– Det är val om två år igen. Det är inte omöjligt att vi gör ett nytt försök då. Kommunen borde satsa på dem som redan bor i här, så att vi kan ha den bästa skolan, omsorgen och sjukhuset istället för att satsa på dem som kommer hit några veckor på sommaren.
Ett bra bevis på att Lennart trivs i naturen är när han med vänner får ge sig ut med långfärdsskridskorna.
– Jag var med och startade nätverket Tjustskrinnaren och vi ett 80-tal medlemmar i dagsläget. Jag gillar långfärdsskridskor. Det är en fantastisk naturupplevelse att få glida fram på spegelblankar isar när det är solsken och i princip vindstilla. Då har jag lyckats fått dagen, konstaterar Lennart Brewitz.