Totalt har 23 kaféer i kommunen fått besök, från Vråka i norr till Tovehult i söder.
I två fall fick kaféer anmärkning på att kylförvaringen inte höll tillräckligt låg temperatur.
Andra fick kritik för att de saknade termometrar för att kontrollera att kyldiskar och varmhållningsskåp verkligen höll rätt temperatur.
Några kaféer fick anmärkning på renligheten.
– Inte i något fall gällde det bänkarna där maten lagas, då hade det varit allvarligt. Däremot i utrymmen runt om. Det kan vara att hörn i köket var dåligt rengjorda, säger Anna Johansson.
Inspektörerna upptäckte också vissa brister inom området personlig hygien. Personal fick anmärkningar på att de bar ringar på fingrarna. I några fall fanns det inte tvål och pappershanddukar på toaletterna.
På en punkt fick alla kaféer godkänt. Kunskapen om och rutinerna för att hantera ämnen som kan ge utslag hos allergiker var godkända.
I undersökningen har det inte tagits några prover på maten.
– Det är inte så vanligt att vi gör det. Kaféerna har ett eget ansvar för att göra provtagning. Vi kan göra kontroller när det finns en misstanke vid en matgiftning, eller om det skulle visa sig att ett ställe har väldigt dålig ordning när vi gör besök, säger Anna Johansson.