Fett mycket festivalmat...

Visfestivalen är inte bara finstämda visor inne i Slottsruinen. Det är också mat, mingel och fest utanför själva området.

MAT. Linnéa Pettersson och Johanna Karlsson avnjuter varsin langos. Kanske den ultimata festivalkvällen om man inte har biljetter.

MAT. Linnéa Pettersson och Johanna Karlsson avnjuter varsin langos. Kanske den ultimata festivalkvällen om man inte har biljetter.

Foto: Nathalie Chavez

FESTIVAL2015-07-10 22:31

Den som har en crush på festivalmat behöver inte gå med kurrande mage på stan under den här helgen. Längs med vattnet finns det mesta i matväg – om man vill ha fett, kolhydrater och kaloribomber. Hälsosamma alternativ går eventuellt att hitta – även om inte vi gör det. Och det är väl kanske i sin ordning...

Hamburgare, strömmingsburgare, tunnbröd med laxröra, spanska tapas, grekiska grillspett och paella är en del av det som finns för att mätta hungriga festivalare. Lägg till flera karamellstånd och en hel vagn med korv och skinka så är saken biff.

Paella faller Västerviksborna och tillresta besökare i smaken, berättar Daniel Belmonte, som står bakom kassan i paellaståndet. Särskilt när festkvällen övergår i natt och suget efter salt och fett blir påtagligt...

– Det är lite nattamat det här. När folk är fulla sedan framåt nattkröken, då är det fullt ös. Det blir lång kö då, säger han och skrattar.

En modern variant av den klassiska fylle-pytt-i-pannan, mån tro? Johanna Karlsson och Linnéa Pettersson satsar på langos.

– Det är gott. Det är väl det enda vi har provat ikväll. Hittills. Det kanske blir något mer, men högst troligt varsin glass, säger Johanna Karlsson.

Malin Bergsten rekommenderar strömmingsburgaren.

– Den var riktigt god. Jag har aldrig testat den innan, så det var kul att prova.

Sällskapet Erik Strand kör ett säkert kort – langos. Kanske något av den mest klassiska festivalmaten.

– Det var gott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om