Inga fler smittade på Edshöjden i Edsbruk

Resultaten av testningen av personal och boende på Edshöjden i Edsbruk har kommit. Ingen mer verkar vara smittad.

Jörgen Olsson var glad på fredagen. Att ingen av de boende smittats tyder på att smittan kommit utifrån, och inte finns på boendet.

Jörgen Olsson var glad på fredagen. Att ingen av de boende smittats tyder på att smittan kommit utifrån, och inte finns på boendet.

Foto: Arkiv

Edsbruk2020-10-02 14:40

Ännu återstår ett par resultat ur personalens testning, 15 resultat av 17 har kommit.

Det säger socialchefen Jörgen Olsson under fredagen, strax efter halv tre. Men de svar man fått visar att ingen mer är smittad.

Alltså har heller ingen av de boende konstaterats vara smittad av det nya coronaviruset. 

Det glädjer Jörgen Olsson.

– Det innebär att smittan inte finns inne på boendet, konstaterar han.

Strax efter vårt samtal kommer också kommunens officiella pressmeddelande.

– Det här är väldigt glädjande och ett gott betyg för regionens testning och smittspårning, säger Jörgen Olsson i meddelandet.

Det var under början av veckan som en anställd på boendet testades positiv för coronaviruset och man inledde smittspårningen.

Det konstaterade fallet ledde in sin tur till att man fattade beslutet att inte öppna upp Edshöjden för besök, andra boende öppnades upp 1 oktober. Men nu planerar man för att även öppna upp Edshöjden, även att man avvaktar ytterligare några dagar av säkerhetsskäl.

Kommun skriver i pressmeddelandet att om inget oförutsett händer, ska man öppna upp för besök nästa helg.

– Det har verkligen högsta prioritet att vi ska fortsätta att hålla smittan utanför våra äldreboenden och jag känner att vi har väldigt bra förutsättningar för att kunna lyckas med det när vi och Region Kalmar län kan arbeta på det här snabba och effektiva sättet, säger Jörgen Olsson i meddelandet.

Karta: Äldreboende Edshöjden
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!