Bröderna Dimpker sjöng Kentlåt i SVT-inspelning

Förra veckan spelade SVT in ett program i "Allt för Sverige" i Hultsfred. Bröderna Adam och Martin Dimpker uppträdde för deltagarna, och en amerikan kom dessutom upp på scen och sjöng med i en Kentlåt.

Dimpker Brothers består av Adam och Martin Dimpker. "Kul att vi fick vara med på ett litet hörn", säger Adam om tv-inspelningen i Hultsfred.

Dimpker Brothers består av Adam och Martin Dimpker. "Kul att vi fick vara med på ett litet hörn", säger Adam om tv-inspelningen i Hultsfred.

Foto: Christer Andersson

Edsbruk2024-05-28 12:00

– Putte frågade om vi kunde komma dit och spela, och så skulle vi hålla lite låda med amerikanarna, säger Adam Dimpker från Dimpker Brothers.

"Putte" är hotellägaren i Hultsfred, Putte Svensson Sahlin. 

Förutom brödraduon från Hulta medverkade Hultsfredsartisten The Indigo Echoes på konserten för de amerikanska deltagarna i SVT-programmet.

– En av killarna kunde tydligen lite svenska låtar, så han kom upp och sjöng med oss. Det var kul.

Adam Dimpker berättar att deltagaren fick sjunga "Utan dina andetag", som är en av Kents mest populära låtar.

Är han alltså Kentfan?

– Ja, det visade sig att han var det. Han verkade inte helt förberedd på att han skulle göra det, så det blev väldigt härligt och spontant. Vi hade fått höra att han kunde den, så vi hade skrivit ut papper på texten. Sedan visade det sig också att det var hans födelsedag, så hela puben sjöng "Ja må han leva" för honom. Det var väldigt fint.

undefined
Kent slutade spela 2016 men bandets musik lever vidare. En av deltagarna i "Allt för Sverige" fick sjunga med i "Utan dina andetag" i puben på Hotell Hulingen.

Vet ni varför just ni blev inbjudna?

– Putte tyckte att det var kul i och med att vi spelar mycket där, och vi har varit ganska mycket i USA och turnerat. Han tyckte väl att det skulle passa fint. Vi är relativt lokala och kunde prata engelska.

Brukar du kolla på "Allt för Sverige"?

– Jag har inte kollat så mycket, men jag har bara hört gott om programmet. Det var kul att vi fick vara med på ett litet hörn.

Det var förra veckan som "Allt för Sverige" spelade in ett avsnitt i Hultsfreds kommun. 

undefined
"Allt för Sverige" med programledaren Anders Lundin spelade in på flera platser i Hultsfred, bland annat på Tors Plan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!