Dramatisk uppgång när cateringföretag gick ihop

De gick bra redan innan, men när de för två veckor sedan bildade ett nätverk och dessutom fick stöd från Regionförbundet upplever fem cateringföretag i Västervik just nu en dramatisk försäljningsökning.

Vide Vauger, en av sju anställda på cateringföretaget Exotic Catering i Västervik, paketerar portioner med ris och sushi till en grossist på Öland. Företaget är ett av fem i det nybildade nätverket "Delikatesser på väg".

Vide Vauger, en av sju anställda på cateringföretaget Exotic Catering i Västervik, paketerar portioner med ris och sushi till en grossist på Öland. Företaget är ett av fem i det nybildade nätverket "Delikatesser på väg".

Foto: Anders Steiner

Västervik2009-11-04 00:00
De fem cateringföretagen i nätverket "Delikatesser på väg" är Exotic Catering, Wadstens Kött & Chark, Smultronboda, Västerviks Delikatesser och Larrys Matexpress.- Det började med att jag gick till Västervik
Framåt AB (VFAB) och presenterade idén, säger Ingemar Lundgren på Exotic Catering.- De ställde upp till hundra procent och hjälpte oss med både kontakter och ansökningshandlingar till Regionförbundet. De stöttade oss mycket.Stödet från Regionförbundet blev 200 000 kronor. De fem cateringföretagarna i Västervik satsar lika mycket pengar, plus egen arbetstid."Delikatesser på väg" har sedan ett par veckor en tillfälligt inhyrd, extern säljare i form av Stefan Fivelstedt i Norrköping. Stefan ansvarar för all marknadsföring, försäljning och administration i det nya nätverket. Förmodligen fram till februari-mars.-  Arbetsområdet är Småland, Östergötland och delar av Södermanland. Vi försöker hålla oss lite på hemmaplan, säger Fivelstedt som i sitt arbete mycket betonar att produkterna är närproducerade. De fem företagen kan också samtransportera i stor utsträckning.- Det går verkligen bra även om vi just har startat. Ingresset för närproducerat verkar gå spikrakt uppåt.Små livsföretag har ofta dilemmat att de inte riktigt hinner med marknadsföringsbiten. De jobbar hårt med att laga sin mat, eller med köra ut all maten.Nu kan de fem cateringföretagen koncentrera sig på det de är bra på - att laga mat.Västerviks fem cateringföretag tillagar olika maträtter som levereras i kylbilar. Inte bara till fester och privatpersoner, utan i allt större utsträckning även till en rad livsmedelsbutiker och större matgrossister.- Det har gått otroligt bra! Redan efter två veckor har vi kunnat skapa en ny halvtidstjänst och på sikt räknar vi med två heltidstjänster. Bara i vårt företag, säger Ingemar Lundgren. Hans företag har redan i dag sju anställda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!