70 blåsare ger konsert i Bryggaren

15 mars 2005 00:25
Vilket ös det blir i Bryggaren i Västervik på lördag! Under motto "För Tjust i blås" ger kommunens blåsare en konsert. De medverkande kommer i första hand från musikkårerna i Gunnebo, Överum och Gamleby men också från Hafsbandet, musikskolan och Frälsningsarmén. Totalt blir det mellan 60 och 70 musiker.

Konserten sker i samband med en utbildningshelg under ledning av musikdirektör Lars-Gunnar Björklund. Den pågår från fredag kväll till söndag kväll.
Det är första gången som kommunens blåsare ställer upp på en gemsam konsert. Pådrivande har varit Nils-Inge Andersson, dirigent för musikkåren i Överum.
Ola Ålstam i Gunnebo musikkår tycker det är viktigt att visa upp sig för att säkra återväxten inom musikkårerna. Tyvärr är tillströmningen från musikskolan inte så stor. Ungdomarna försvinner ofta från kommunen efter gymnasiet.
- Förr fick vi tre-fyra nya varje år men nu kan det vara en eller två. Medelåldern hos oss är 60 år men några ungdomar har vi, säger Ålstam.
Lars-Gunnar Björklund, som leder lördagens konsert, har gedigen utbildning och bred erfarenhet. Han har studerat vid Musikhögskolan i Stockholm,i Haag och vid Covent Garden-operan i London.

Han har arbetat som kapellmästare, kormästare och repetitör vid Kungliga Teatern och Operahögskolan i Stockholm, och sedan 1999 är han anställd vid Försvarsmusikcentrum i Strängnäs. Under en följd av år har han varit ledare för Solna Brass, som vunnit flera priser både i Sverige och utomlands.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!