Det säger Magnus Sundström, regionchef på FTI.
– Men nu har det varit lugnare i några år, och verkar ha fungerat bättre i några år.
Enligt Sundström har FTI inte fått ta emot några anmälningar från privatpersoner angående hushållsavfallet som slängs här. Men han bekräftar att FTI i helgen var och städade och att det enligt städpersonalen skulle varit skräpigt, men inte handlat om några större volymer av sopor.
Annika Söderholm, miljöskyddsinspektör på Västerviks kommun berättar däremot att de fått in fler anmälningar om nedskräpning och i sin tur anmält detta till FTI.
– Det har kommit in klagomål på soppåsar till kommunen och då hjälper vi till att anmäla, säger hon.
Om det är skräpigt så är det FTI:s ansvar att hålla rent, men Magnus Sundström förklarar att de är beroende av att folk hör av sig när det blir ett problem.
– Vi tömmer enligt ett schema, lite oftare på sommaren än på vintern.
Han säger att det svåra är balansen mellan att det inte ska vara för lite i behållarna, då blir det inte energieffektivt, men inte heller bli fullt.
– Jag kan se att vi har haft ungefär 80 procent den här sommaren, förutom just förra veckan, då det hann bli fullt.
Sundström har däremot inga indikationer på att det skulle vara mycket hushållssopor som slängs.
– Då brukar vi få reaktioner från de som tömmer eller från anläggningarna vi kör det till, men det har vi inte fått, säger han.s
– Det har till och med hänt att det varit så mycket avfall att vi fått lämna det och komma tillbaka för att köra det till brännbart i stället.