Då köpte företaget Båtplatsen Sverige hamnområdet och sedan dess har ägaren Robert Kalsås arbetat med att erbjuda vinterförvaring för båtar och sett till att det finns gästhamnsplatser under sommaren.
– Nu är vi mitt i sjösättningen för våren så då är det ganska mycket aktivitet här, säger han.
Kunderna som väljer att ha sina båtar här över vintern är allt från lokala båtägare till sommargäster som har stugor på öarna i trakten.
De här två åren som Robert varit verksam i Blankaholm har mycket tid och investeringar lagts på att reparera, förbättra och bygga ut för att anpassa anläggningen till båtliv i stället för träindustri. Men han har också använt sig av de befintliga byggnaderna på platsen.
Gamla virkesmagasin har till exempel fått bli vinterförvaring med tak för större båtar.
– Nu är de tyngsta bitarna tagna, men det finns fortfarande mycket att göra, säger Robert.
Han berättar att det är en gammal dröm han haft att driva en egen båtverksamhet.
– Jag har jobbat mycket i båthamnar tidigare och jag vill att det ska kännas lite familjärt här. Man ska känna sig välkommen att komma hit och hålla på med sin båt.
Arbetet med att utveckla hamnområdet pågår för fullt. Förra året flyttade paret Hilma och Wille Momark till Blankaholm och har tagit över driften av stuguthyrning, ställplats för husbilar, gästhamnen och öppnat glasskafé.
Just nu håller de på att röja för att det ska bli fint på området. Under åren sedan sågverkets lades ner har mycket blivit överväxt av sly.
– Vi röjer och nere vid glasskaféet har vi anlagt en gräsmatta, säger Hilma.
Dessutom ser de över stugorna, reparerar och fräschar upp.
– Förra året ramlade det ju på oss lite, så vi tar en bit i taget, säger hon.
Planen är också att utveckla kaféet och servera både mat och alkohol.
Rein Lillesaar flyttade till Blankaholm för några år sedan och har engagerat sig i utvecklingen av hamnområdet, inte minst för att han själv har segelbåt och även är ordförande i Smålands båtförbund.
Tillsammans med andra engagerade har han sett till att den gamla fyren, som under sågverkets tid visade vägen in till hamnen, har restaurerats.
Den drivs nu med solpaneler och kommer vara igång 1 maj till 15 oktober.
Farleden har fått nya sjömärken och Blankaholm gör sig redo att ta emot fler båtgäster.
Robert Kalsås har utrustat flera av bryggorna med nya så kallade y-bommar, där båtarna kan lägga till.
– Förut har de kunnat ligga utmed bryggan, men nu när vi har blivit fler behövs det mer plats, säger han.
Parkeringen i anslutning till hamnen är nu färdigställd. Det tog tid eftersom marken först behövde saneras, men nu finns gott om parkeringsplatser för besökare. Här är det också bara ett stenkast till lanthandeln och gästgiveriet.
Lasse Linné tog över lanthandeln för några år sedan. Just nu håller han på att bygga för att ordna en träffpunkt.
– Det är något som byborna frågat efter, säger han.
Planen är också att en gång- och cykelväg ska anläggas. Den ska gå från lanthandeln och gästgiveriet till hamnområdet och glasskaféet.
Men vad som skulle betyda mest för utvecklingen av hamnområdet i Blankaholm nu är alla intervjuade överens om. Det är att den gamla timmerbryggan restaureras.
– Den är ju guld värd för besökare. Jag tror faktiskt att det är en av Sveriges längsta bevarade gamla träbryggor. Fundamentet är fortfarande i bra skick, det är ovandelen som behöver åtgärdas, säger Rein Lillesaar.
Här har träet murknat på sina ställen och på en del måste man hålla sig till ena sidan eftersom den andra rasat ner något på grund av en rutten balk.
– Det är synd, för bryggan används ju av både besökare och bybor. Många använder bryggan som badbrygga på sommaren och går ut och använder stegen längst ut för att ta ett dopp. Men om vi inte kan renovera kommer vi snart behöva spärra av den, säger Rein.
Hilma Momark berättar att de flesta av gästerna på glasskaféet brukar vilja gå ut på bryggan, men att hon ofta får avråda, på grund av bryggans skick.
Rein Lillesaar berättar att intressenterna i hamnen tillsammans har tagit fram en plan på hur bryggan skulle kunna restaureras, men att de då behöver hjälp med finansiering från kommunen.
– Vi har bett om 600 000 kronor uppdelat på tre år. Men än så länge har vi inte fått något gehör för det, säger han.
Under tiden arbetar han och de andra vidare med området, i hopp om att det så småningom kan bli dags för en bryggrenovering.