Solen bröt fram när den fjärde öl- och matmässan i gamla Folkets Park och besökarna strömmade till entrégrindarna. De kom för att smaka på närproducerat från de 13 utställarna.
Det närmaste var ölet från Glabo gårdsbryggeri, sylt och marmelad från LL Saker & Ting och grillat kött från Totebo gård.
Det kom i och för sig någon regnskur, men ansvarige Tomas Palmgren gick ändå och myste, till musiken från vissångaren Mats Molin.
– Det är så här vi vill ha det. Inte för stort, inga köer så folk kan smaka och mingla, sa han.
Det första besökarna stötte på var Måns Halldorf, från Kalmar, som byggt om sin gula SMV-husvagn från 1971 till en rullande restaurang där han serverade trerättersmeny.
Mittemot stod Daniel Johansson från Totebo gård vid grillen och vände nötskivor av fransyska.
– Vi föder upp, slaktar, styckar och säljer i gårdsbutiken, berättade han medan doften attackerade aptiten i ekbacken.
Dansrotundan kantades av småproducenter som drog till sig de nyfikna med provglas i handen. Vilhem Nordanskog, Escapist Brewing i Linköping, hade en svart öl på 9,3 procent, Stout of Time.
– Jag föredrar en liten mängd med mycket smak, förklarade bryggare Nordankog.
Vid hans sida fanns hemmabryggarna från Glabo gårdsbryggeri med sin folköl och Blankaholms bryggöl.
– Här går det bra, men vi får se hur det blir med bryggeriet. Vi kör på sparlåga nu, berättade Magnus Öhman.
Nya från i år var mexikanska gatumaten El Encanto & Friends, från Oskarshamn, med sin speciella matvagn.