Kommunen: Flera smittade av covid-19 på äldreboende

Äldreboendet Erneborg i Gamleby har drabbats av covid-19. "Väldigt beklagligt", säger Jörgen Olsson, socialchef i Västerviks kommun.

Gamleby 19 november 2020 17:50

Det är kommunen som på torsdagskvällen skickat ut ett pressmeddelande med beskedet att två brukare och även personal på äldreboendet är smittade av coronaviruset. Eftersom boende på kommunens särskilda boenden har särskilt allvarliga risker vid smitta så testas berörd personal och berörda omsorgstagare på boendet. 

– Det är väldigt viktigt att vi tidigt hittar smitta runt våra äldreboenden och övriga omsorgsverksamheter. Jag hoppas att vi kan stoppa den här smittan snabbt nu, säger Jörgen Olsson, socialchef i Västerviks kommun i pressmeddelandet.

 

På boendet införs ett förnyat besöksförbud under tiden som det finns smittade eller misstänkt smittade. Personalen på boendet och kommunens hälso- och sjukvårdsenhet kommer att se över om några andra åtgärder behöver sättas in på kort eller lång sikt.

– Det är ett allvarligt läge med smittspridningen i samhället nu och det är väldigt beklagligt att vi har fått in viruset på ett av våra särskilda boenden. Våra medarbetare på socialförvaltningen gör ett fantastiskt jobb i en pressad situation. Det är viktigt att vi alla hjälps åt och gör allt för att hindra smittspridningen i samhället, säger Jörgen Olsson avslutningsvis.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tim Södergren

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Gamleby

Stopp vid järnvägsövergång i Gamleby

Gamleby

Gamleby ställer in julskyltningen

Gamleby

Socialchefens nya besked om läget på Erneborg

Västervik

Intagningsstopp efter covid-utbrott på ortopeden

Terränglöpning

Terrängcupen är en möjlighet att kunna tävla

Visa fler